01 Sierpień 2018
Tajniki kuchni włoskiej i wspólne gotowanie z Cesarem Candido!
Tajniki kuchni włoskiej i wspólne gotowanie z Cesarem Candido!
A także... Degustacja win oraz wspólna zabawa z Marco Bocchino i Thomasem Grotto
”Urodziłem się w słonecznej Kalabrii, na południu Włoch, na samym końcu półwyspu Apenińskiego. Z dzieciństwa najbardziej pamiętam zapach nagrzanego słońcem oregano z przydomowego ogródka, zmieszany z aromatem parmigiany, którą w kuchni przygotowywała moja babcia. Zapach morza, kiedy ojciec gotował świeże ośmiornice albo małże po Kalabryjsku... i smak pierogów, które lepiła moja mama, Rodowita krakowianka. W moim rodzinnym domu jedzenie to rytuał i przyjemność, to ważny (jeśli nie najważniejszy) element codzienności. Posiłek jest nie tylko po to, aby zaspokoić głód, to przede wszystkim okazja do spotkania z przyjaciółmi, rodziną, do świętowania i do radości. To dlatego do przygotowywania posiłku przywiązuje się tak dużą wagę i wkłada się dużo uczucia.